Jocuri Arcade

FAQ

Care sunt cele mai populare Jocuri Arcade?

 1. Crazy Roll 3D
 2. Fireboy and Watergirl in the Forest Temple
 3. Fireboy and Watergirl 5: Elements
 4. Cat Simulator: Kitty Craft
 5. Pac Xon
 6. Gold Digger FRVR
 7. 12 MiniBattles
 8. Bomb It 7
 9. Bubble Shooter
 10. Fireboy and Watergirl in the Ice Temple

Care sunt cele mai bune Jocuri Arcade disponibile pe telefoane si tablete?

 1. Crazy Roll 3D
 2. Fireboy and Watergirl in the Forest Temple
 3. Fireboy and Watergirl 5: Elements
 4. Cat Simulator: Kitty Craft
 5. Pac Xon

Care sunt Jocuri Arcade?

Jocurile Arcade sunt acele jocuri clasice tip arcada. Aceste jocuri sunt de regula bidimensionale (2D) si au fost dintotdeauna simplu de jucat. Multe jocuri clasice precum Mario si Sonic the Hedgehog fac parte din aceste tipuri de jocuri. In timp ce unele jocuri arcade sunt despre lupte, altele pun accentul pe depasirea obstacolelor, obtinerea unui punctaj sau a unor super puteri care sa le usureze misiunea.


Ce sunt jocurile Arcade?

Jocul de tip arcada isi gaseste originea intr-un aparat de joc care functiona cu monezi si care era foarte popular in anii '80. Aparatul era amplasat in mall-uri si in parcuri de distractii. Jocurile arcade pentru PC sau console sunt inspirate din jocurile de pe aceste aparate. Contin elemente simple de fizica, comenzi intuitive, si nivele usoare care cresc in dificultate pe masura ce avansezi in cadrul jocului. Majoritatea jocurilor pun accentul mai degraba pe modalitatea de joc decat pe poveste.

Jocurile Arcade sunt simplu denumite arcade. Initial, aceasta denumire facea referire la cladirea unde erau amplasate aceste jocuri, insa mai tarziu aceasta denumire cuprindea si parcurile pentru distractii ca intr-un final sa includa si jocurile video.

Istoria jocurilor Arcade

Sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980 a reprezentat perioada de aur a jocurilor video arcade. Unul dintre cele mai reusite jocuri video tip arcada a fost SpaceWar, un joc creat de studentii de la Stanford University in anul 1971. Acesta a marcat inceputul perioadei de aur a jocurilor Arcade ce avea sa dureze pana in anul 1983.

De-a lungul acestei perioade, jocurile arcade au luat amploare si in America de Nord, Europa si Asia. A fost o perioada excelenta din punct de vedere al creativitatii tehnicii utilizate si al design-ului. In timp ce jocurile originale utilizau afisarea raster, dezvoltatorii au apelat la afisarea vectoriala, caracterizata prin linii clare care nu se intalneau la afisarea raster.

La mijlocul anilor 1990 popularitatea jocurilor video de tip arcada a scazut semnificativ. Unul din cele mai importante motive care a dus la acest lucru este probabil aparitia generatiei a cincea de console precum PlayStation si Nintendo 64. Aceste console au inceput sa ofere o grafica 2D mai buna, sunet imbunatatit si chiar grafica 3D. Alte motive ale acestei situatii ar putea fi aparitia jocurilor pe internet, accesibile de pe computer care inlocuiau aspectul social ce era oferit pana atunci doar de jocurile arcada.

Cele mai renumite jocuri arcade

 • Pac-Man, este de departe cel mai popular joc arcada. S-a vandut in peste 400.000 exemplare si a generat un venit de 3.5 miliarde de dolari. Lansarea lui in anul 1980 a generat o senzatie atat de mare incat a dus la crearea fenomenului ce se numeste astazi "Pac-Mania."
 • Space Invaders, lansat in anul 1978 si cu incasari de 2.702 miliarde de dolari. Jocul s-a dovedit a fi un adevarat succes cu cele mai mari incasari de pana atunci. Succesul sau a fost punctul de pornire al perioadei de aur al jocurilor arcada.
 • Street Fighter II, desi lansat doi ani mai tarziu, a avut incasari de 2.312 miliarde de dolari. Odata cu aparitia lui, jocurile cu lupte au devenit populare, ceea ce a dus la o renastere a jocurilor arcade ajungand chiar pana la nivelul de popularitate din perioada Pac-Man.

Jocuri Arcade pe CrazyGames

Aici gasesti numeroase jocuri clasice noi de tip arcada pe care te invitam sa le incerci! Ajuta-i pe Billy and Jimmy sa doboare sute de mafioti periculosi in renumitul Double Dragon, sau poti alege mai degraba o confruntare fata in fata in Street Fighter 2. Daca iti plac jocurile arcade cu lupte, ar trebui de asemenea sa incerci jocul de wrestling Wrassling.

Te-ai intrebat vreodata cum ar arata jocul original Super Mario Bros. daca ar fi vorba de un alt personaj? Ei bine, afla ca acum o poti salva pe printesa din pielea personajelor la fel de faimoase precum Link, Samus si Mega Man in Super Mario Crossover. Sau poti incerca seria jocurilor din perspectiva inamicului in A Koopa's Revenge 2.

Daca esti in cautarea a ceva mai putin intens, incearca jocul Galactic Gems sau vezi ce se intampla cand Mario are la indemana Tetris cu Mario Tetris Mashup.

Daca esti mai degraba adeptul jocurilor de supravietuire actionate cu un singur buton, iti recomandam Geometry Dash sau Fly with Rope 2. Trebuie sa fii inzestrat cu abilitati excelente de coordonare si reflexe rapide!

Indiferent ce cauti, jocurile noastre arcade au cate ceva pentru fiecare. Asadar, uita de jocul video cu sistem in 8-bit si incearca cele mai neobisnuite jocuri hibrid sau unul din jocurile clasice pe CrazyGames.ro!


Iti oferim 1626 din cele mai bune jocuri arcade gratuite online. Aceste jocuri sunt accesibile atat pe computer cat si pe mobil, precum si pe aplicatiile de jocuri pentru telefoane si tablete cu sistem Android si iOS. Aici gasesti jocuri 1-70, inclusiv Crazy Roll 3D, Fireboy and Watergirl in the Forest Temple, Fireboy and Watergirl 5: Elements, si multe alte jocuri gratuite.
Arata mai mult