Logo CrazyGames.ro
Controler detectat
Explorează jocurile noastre compatibile cu controlere

Jocuri de Aventura

Ce sunt jocurile de aventura?

Jocurile de aventură își au originea în jocul pe calculator denumit Colossal Cave Adventure și erau foarte populare în anii '70. Aceste jocuri se caracterizează prin faptul că scenariul lor îmbină explorări cu povestiri și enigme. Jocurile de aventură se deosebesc de jocurile de acțiune prin faptul că nu pun accentul pe bătălii. Cu toate acestea, tot mai multe jocuri îmbina acțiunea cu aventura.

Tipuri de jocuri de aventura

Jocuri de aventură tip text, care erau foarte pupulare în anii '1980. Aceste jocuri utilizau textul în locul graficii vectoriale sau a bitmap-ului. Printre cele mai populare jocuri de aventură tip text sunt Zork și The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, ambele dezvoltate de Infocom.

Jocuri de aventură care folosesc grafica pentru a reda scenariul jocului. Avatarul acestor jocuri ajunge într-un punct în care camera redă mișcările jucatorului.

Jocuri de aventură narative, care de obicei se bazează pe o povestire. Aceste jocuri se aseamănă cu un film interactiv, în care sunt prezentate scenarii încă dinainte de a se derula jocul. Datorită progreselor în ce privește performanțele computerelor, scenariile pot fi redate în timp real, ceea ce facea ca jocul sa fie mai captivant pentru utilizatori.

Cele mai grozave 5 jocuri de aventura

 • Escaping the Prison, un joc de aventură clasic tip point & click creat de Puffballs United. Jocul face parte din seria Henry Stickmin.
 • Wheely 8, un joc de aventură foarte popular care face parte din seria Wheely. Este dezvoltat de Pegas Games.
 • Riddle school, un joc enigmatic clasic dezvoltat de JonBro, cu o interfață ce îți permite să joci jocul cu un simplu click.
 • Diamond Hunt Online, un joc MMORPG remarcabil, al cărui scenariu are un stil inert (lansat în iunie 2014).
 • Aground, un joc excelent despre supraviețuire care a fost lansat de Kickstarter și dezvoltat de SnoBox.

Jocuri de aventura pe CrazyGames

Ajută-l pe Papa Louie să construiască cele mai de succes restaurante în jocuri precum Papa's Sushiria.

Folosește cele mai ciudate obiecte si fă-ți cele mai bizare planuri pentru a evada din închisoare în Fleeing the Complex. Alegi cu întelepciune, căci unele planuri te vor putea duce la pierzanie, dacă întelegi ce vreau să spun.

Daca îți plac jocurile de aventură tip point-and-click, nu rata jocul Riddle Transfer 2, unul dintre cele mai bune jocuri din categoria aventură.

Crezi că ești un jucator grozav? Atunci demonstrează acest lucru în Give Up 2, unde jocul devine aproape imposibil de jucat, devenind ispititoare dorinta de a apăsa pe butonul "Give Up" pentru a pune capat luptei. Dar știm că nu vei ceda tentației!

Vrei să intri în lumea fanteziei și să fii eroul salvator? Atunci folosește-te de tot ceea te înconjoară și fă față provocarilor ce îți ies în cale în misiunea ta de a salva regele înghetat din Alyssa's Quest. Crezi că ești pregătit pentru o provocare adevarată? Ia cu tine câțiva camarazi în adancurile oceanului și fiți protectorii reginei apelor în Oceanar.io

Sau dacă îți plac mașinile drăguțe si provocarile, aruncă o privire pe Jocurile Wheely, în care însoțești o mașină mică roșie numită Wheely în nenumăratele sale aventuri. Cu atât de multe aventuri din care poți alege, vei fi imediat cucerit!

Datorită tehnologiilor WebGL si Flash, îți punem la dispozitie cele mai captivante și distractive jocuri ce se pot juca în browser. Așadar, pregătește-te pentru toate aventurile și recompensele pe care le poți primi dacă ești suficient de curajos să încerci!


FAQ

Care sunt cele mai populare Jocuri de Aventura?

 1. Battle Arena
 2. Daily Room Escape
 3. Senya and Oscar 2
 4. Aground
 5. Skillfite.io
 6. Stickman Escape School
 7. Knight Hero Adventure Idle RPG
 8. Dead Land: Survival
 9. Monster Sanctuary
 10. Three Goblets

Care sunt cele mai bune Jocuri de Aventura disponibile pe telefoane și tablete?

 1. Noob Miner 2: Escape From Prison
 2. Skyblock Survive With Noob!
 3. Knight Hero Adventure Idle RPG
 4. Daily Room Escape
 5. Battle Arena

Care sunt Jocuri de Aventura?

Jocurile de aventură îți permit să fii ce erou vrei. Câteva jocuri sunt cu lupte, însă majoritatea cuprind puzzle-uri și explorări. Unele jocuri de aventură le îmbină pe amândouă. Ceea ce face ca aceste jocuri să fie speciale este faptul că acțiunea se concentrează pe povestea unui individ sau a unui grup.

Joacă online cele mai bune Jocuri de Aventura gratuit pe CrazyGames, nu este nevoie de descărcare sau instalare. 🎮 Joacă Battle Arena și multe altele chiar acum!
Arată mai mult