Jocuri de Aventura

Jocuri Minecraft

Jocuri Cauta si Distruge

Jocuri MMO

Jocuri cu Bete

FAQ

Care sunt cele mai populare Jocuri de Aventura?

 1. Fleeing the Complex
 2. Paper Minecraft
 3. Minecraft Classic
 4. Infiltrating the Airship
 5. Escaping the Prison
 6. Horse Simulator 3D
 7. Dog Simulator: Puppy Craft
 8. Dog Simulator 3D
 9. Panther Family Simulator 3D
 10. Goodgame Big Farm

Care sunt cele mai bune Jocuri de Aventura disponibile pe telefoane si tablete?

 1. Fleeing the Complex
 2. Paper Minecraft
 3. Minecraft Classic
 4. Infiltrating the Airship
 5. Escaping the Prison

Care sunt Jocuri de Aventura?

Jocurile de aventura iti permit sa fii ce erou vrei. Cateva jocuri sunt cu lupte, insa majoritatea cuprind puzzle-uri si explorari. Unele jocuri de aventura le imbina pe amandoua. Ceea ce face ca aceste jocuri sa fie speciale este faptul ca actiunea se concentreaza pe povestea unui individ sau a unui grup.


Ce sunt jocurile de aventura?

Jocurile de aventura isi au originea in jocul pe calculator denumit Colossal Cave Adventure si erau foarte populare in anii '70. Aceste jocuri se caracterizeaza prin faptul ca scenariul lor combina explorari, povestiri si enigme. Jocurile de aventura se deosebesc de jocurile de actiunea prin faptul ca nu pun accentul pe batalii. Cu toate acestea, tot mai multe jocuri imbina actiunea cu aventura.

Tipuri de jocuri de aventura

Jocuri de aventura tip text, care erau foarte pupulare in anii '1980. Aceste jocuri utilizau textul in locul graficii vectoriale sau a bitmap-ului. Printre cele mai populare jocuri de aventura tip text sunt Zork si The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, ambele dezvoltate de Infocom.

Jocuri de aventura care folosesc grafica pentru a reda scenariul jocului. Avatarul acestor jocuri ajunge intr-un punct in care camera reda miscarile jucatorului.

Jocuri de aventura narative, care de obicei se bazeaza pe o povestire. Aceste jocuri se aseamana cu un film interactiv, in care sunt prezentate scenarii inca dinainte de a se derula jocul. Datorita progreselor in ce priveste performantele computerelor, scenariile pot fi redate in timp real, ceea ce facea ca jocul sa fie mai captivant pentru utilizatori.

Cele mai grozave 5 jocuri de aventura

 • Escaping the Prison, un joc de aventura clasic tip point & click creat de Puffballs United. Jocul face parte din seria Henry Stickmin.
 • Wheely 8, un joc de aventura foarte popular care face parte din seria Wheely. Este dezvoltat de Pegas Games.
 • Riddle school, un joc enigmatic clasic dezvoltat de JonBro, cu o interfata ce iti permite sa joci jocul cu un simplu click.
 • Diamond Hunt Online, un joc MMORPG remarcabil, al carui scenariu are un stil inert (lansat in iunie 2014).
 • Aground, un joc excelent despre supravietuire care a fost lansat de Kickstarter si dezvoltat de SnoBox.

Jocuri de aventura pe CrazyGames

Ajuta-l pe Papa Louie sa construiasca cele mai de succes restaurante in jocuri precum Papa's Sushiria.

Foloseste cele mai ciudate obiecte si fa-ti cele mai bizare planuri pentru a evada din inchisoare in Fleeing the Complex – ai grija sa alegi cu intelepciune, caci unele planuri te vor putea duce la pierzanie, daca intelegi ce vreau sa spun.

Daca iti plac jocurile de aventura tip point-and-click, nu rata jocul Riddle Transfer 2, unul dintre cele mai bune jocuri din categoria aventura.

Crezi ca esti un jucator grozav? Atunci demosntreaza acest lucru in Give Up 2, unde jocul devin aproape imposibil de jucat, devenind ispititoare dorinta de a apasa pe butonul "Give Up" pentru a pune capat luptei. Dar stim ca nu vei ceda tentatiei!

Vrei sa intri in lumea fanteziei si sa fii eroul salvator? Atunci foloseste-te de tot ceea te inconjoara si fa fata provocarilor ce iti ies in cale in misiunea ta de a salva regele inghetat din Alyssa's Quest. Crezi ca esti pregatit pentru o provocare adevarata? Ia cu tine cativa camarazi in adancurile oceanului si fiti protectorii reginei apelor in Oceanar.io

Sau daca iti plac masinile dragute si provocarile, arunca o privire pe Jocurile Wheely, in care insotesti o masina mica rosie numita Wheely in nenumaratele sale aventuri. Cu atat de multe aventuri din care poti alege, vei fi imediat cucerit!

Datorita tehnologiilor WebGL si Flash, iti punem la dispozitie cele mai captivante si distractive jocuri ce se pot juca in browser. Asadar, pregateste-te pentru toate aventurile si recompensele pe care le poti primi daca esti suficient de curajos sa incerci!


Iti oferim 822 din cele mai bune jocuri de aventura gratuite online. Aceste jocuri sunt accesibile atat pe computer cat si pe mobil, precum si pe aplicatiile de jocuri pentru telefoane si tablete cu sistem Android si iOS. Aici gasesti jocuri 1-70, inclusiv Fleeing the Complex, Paper Minecraft, Minecraft Classic, si multe alte jocuri gratuite.
Arata mai mult