Logo CrazyGames.ro
Controler detectat
Explorează jocurile noastre compatibile cu controlere

Jocuri RPG

Istoria jocurilor RPG

Jocul de rol original a fost numit joc de rol de masă (tabletop role-playing game). Aceste jocuri se desfășoară prin discuții, nu prin executarea fizică a acțiunilor personajelor în direct, ca în cazul jocurilor de joc de rol cu acțiune live (LARP). Maestrul de joc decide asupra regulilor și se va asigura că toți jucătorii joacă în conformitate cu acestea. În 1974 a fost lansată o versiune a jocului Dungeons & Dragons prin intermediul mediilor electronice. Aceste RPG-uri pe calculator au fost influențate de jocurile electronice și pot fi împărțite în jocuri cu un singur jucător și jocuri cu mai mulți jucători.

Jocuri RPG noi

Jocurile RPG au parcurs un drum lung de la jocurile de masă, deși ele sunt încă foarte populare și vii. La fel ca și RPG-urile de sine stătătoare, cum ar fi WoW și Final Fantasy XIV, există o mulțime de jocuri pe care le puteți juca pe web fără a fi nevoie să descărcați niciun fișier. La urma urmei, unul dintre cele mai populare jocuri RPG, Runescape, a fost inițial un joc de browser gratuit.

Cele mai bune jocuri RPG gratuite

După cum puteți vedea pe pagină, există o mulțime de opțiuni, așa că am ales 5 jocuri RPG gratuite pe care ar trebui neapărat să le verificați!

  • Eliatopia - un RPG online amplasat într-o lume fantastică extraterestră.
  • Goodgame Empire - un joc clasic de strategie MMO, amplasat în epoca medievală.
  • War Lands - un joc roguelike în stil ARPG în care luptați și vă îmbunătățiți personajul.
  • Shakes and Fidget - un legendar RPG bazat pe browser, cu o întorsătură satirică.
  • Duck Life: Battle - este o adăugare în lumea deschisă a seriei Duck Life!

Mai multe jocuri RPG online

Există o mulțime de alte titluri grozave pe această pagină. De exemplu, Dynamons World rămâne unul dintre cele mai populare jocuri RPG din această secțiune. Răsfoiți restul colecției noastre extinse pentru a descoperi mai multe titluri excelente ascunse și etichetați CrazyGames pe TikTok dacă realizați videoclipuri cu gameplay!


Joacă online cele mai bune Jocuri RPG gratuit pe CrazyGames, nu este nevoie de descărcare sau instalare. 🎮 Joacă Dead Land: Survival și multe altele chiar acum!
Arată mai mult